ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز دوشنبه 13 اردیبهشت 1400-راهبرد معاصر
اطلاعیه ورزشگاه آزادی درباره آماده شدن این ورزشگاه دستِ پر تارتار و گل‌گهر در تبریز/ تراکتور باخت و حذف شد جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت قرعه کشی یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها/ پیش به سوی مصاف‌های جذاب کاروان پرسپولیس راهی قطر شد میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز دوشنبه 13 اردیبهشت 1400

ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات امروز دوشنبه 13 اردیبهشت 1400 با کاهش  1.98 درصدی همراه شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 03
کد خبر: ۸۶۴۱۱

به گزارش راهبرد معاصر ارزش پالایشی یکم در پایان معاملات امروز دوشنبه  13 اردیبهشت 1400 کاهش یافت و قیمت هر واحد صندوق پالایشی یکم به 6هزار و 875 تومان رسید. بر این اساس ارزش 500 واحد صندوق پالایشی یکم به 3 میلیون و 437 هزار و 500 تومان رسید. همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش دارایی‌های 6 هزار و 326تومان ثبت شد.

این درحالی است که در زمان پذیره نویس صندوق پالایش یکم هر واحد این صندوق به قیمت 10هزار تومان به فروش رسید و متقاضایان برای خرید 500 واحد سهام این صندوق مبلغ 5 میلیون تومان پرداخت کردند.

 

ارزش پالایشی یکم

 

ارزش سهام موجود در صندوق پالایشی یکم

امروز صندوق پالایش یکم همانند روز‌های معاملاتی گذشته در هفته جاری منفی آغاز بکارکرد و با صف فروش همراه بود و در پایان قرمزپوش به اتمام رسید و با کاهش ۱.۹۸ درصدی همراه شد و در مجموع تاکنون حدود ۳۳ درصد ضرر برای خریداران اولیه به همراه داشته است.

شتران (شرکت پالایش نفت تهران) افت ۰.۳۶ درصدی و شپنا (پالایش نفت اصفهان) ۰.۴۷ درصد افت و شبریز (پالایش نفت تبریز) ۰.۰۴ درصد کاهش، شبندر (شرکت پالایش نفت بندر عباس) افت ۰.۲۹ درصدی را تجربه کردند.

 

سهام تشویقی به متضررین صندوق «پالایش یکم»

دویست و بیست و یکمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در ادامه مباحث جلسات قبلی این ستاد به بحث و بررسی وضعیت بازار سرمایه اختصاص داشت و پیشنهادهای مطرح شده برای ابزارهای حمایتی از سهامداران خرد بررسی و تصمیمات مهمی به منظور حمایت از بازار سرمایه و توسعه بسترهای سرمایه‌گذاری در بورس و پشتیبانی از تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های اقتصادی کشور اتخاذ شد.

 

ارزش صندوق پالایشی یکم

 

ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در جلسه روز سه شنبه خود تصمیمات مهمی اتخاذ کرد که موارد مربوطه جهت تصویب به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ارائه خواهد شد. براساس تصمیم اتخاذ شده در این جلسه، به خریداران صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحدهای این صندوق را از دولت خریداری کرده و بعدا به دلیل نوسانات متحمل زیان شده‌اند،  از واحدهای سرمایه‌گذاری همین صندوق یا سایر موارد سهام تشویقی داده خواهد شد.

 

براساس مصوبات امروز در راستای مصوبه تخصیص یک درصد منابع خلاق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، مقرر شد منابع ریالی معادل 200 میلیون دلار از مصوبه مذکور توسط بانک مرکزی کارسازی و  در وجه صندوق تثبیت پرداخت شود.

در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین تصویب شد که ممنوعیت اعطای تسهیلات بانکی به شرکت‌های سرمایه‌گذاری، هولدینگ‌های سرمایه‌گذاری و کارگزاری برای حمایت از بازار و توسعه سرمایه‌گذاری آنها در سهام لغو شود.

 

براساس تصمیم این ستاد به منظور تشویق سرمایه‌گذاری، به سرمایه‌گذاران خارجی که طبق ضوابط، 250 هزار دلار در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنند، اقامت 5 ساله جمهوری اسلامی ایران اعطا می‌شود.

 

واریز 80 درصد درآمد ناشی از مالیات نقل و انتقال سهام در سال 1400 به عنوان آورده دولت به حساب صندوق تثبیت بازار برای حمایت از بازار سهام و تشویق سرمایه‌گذاری در این حوزه، صفر شدن مالیات آن بخش از سود انباشته شرکت‌های بورسی که به حساب افزایش سرمایه منظور شود با هدف ترغیب شرکت‌های بورسی به افزایش سرمایه‌گذاری و توسعه شرکت‌ها، امهال مالیاتی 50 درصد مبلغ خرید شرکت‌هایی که نسبت به خرید سهام خودشان یا زیرمحموعه‌شان با هدف حمایت از بازار و مبتنی بر ضوابط شورای عالی بورس اقدام می‌کنند به مدت یکسال از جمله تصمیمات مهم اتخاذ شده در این جلسه بود که بعد از تصویب در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اجرایی خواهد شد.

ارزش سهام پالایشی یکم

 

معافیت بانک‌ها و موسسات اعتباری که در راستای حمایت از بازار سرمایه سهام خریداری کنند یا اموال و دارایی‌های مازاد خود را به سهام تبدیل کنند از شمول ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید و جرائم ناشی از آن، فراهم شدن امکان سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه به عنوان اصلاح اساسنامه این صندوق، که در صورت تصویب نقش مهمی در حفظ ارزش دارایی‌های این صندوق برای نسل‌های آینده خواهد داشت و اجازه به صندوق تثبیت و صندوق توسعه بازار برای اینکه تا سقف 20 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی با ضمانت دولت منتشر و در راستای ایجاد پایداری و توسعه بازار به کار گرفته شود، از دیگر تصمیمات این جلسه بود.

 

صندوق پالایشی یکم چیست؟

پالایشی یکم دومین صندوق سرمایه گذاری دولت بود که در قالب ETF پذیره نویسی شد. این صندوق که شامل باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس است در شهریورماه ۱۳۹۹ در بورس عرضه شد و از همان ابتدا پر از حاشیه بود. درحالی که وزارت اقتصاد قول عرضه سه صندوق را در روز‌های اوج بورس به مردم داده بود، یک قدم مانده تا عرضه پالایشی یکم، به عنوان دومین صندوق و بعد از عرضه دارایکم، وزیر نفت ساز مخالفت زد و پذیره نویسی این صندوق با حاشیه همراه شد.

 

حاشیه‌های پالایشی یکم

تایید و تکذیب عرضه یا عدم عرضه پالایشی یکم آنقدر ادامه داشت که باعث حرکت نخستین مهره ریزش بازار شد! ریزشی که از مردادماه آغاز شد و تا اوایل آبان ماه ادامه داشت. ریزشی که دامنه آن به ارزش پالایشی یکم نیز کشیده شده و بسیاری از خریداران این صندوق ناراضی از خرید خود، دولت را مقصر می‌دانند.

 

قیمت صندوق etf پالایشی یکم

 

پذیرش در بورس و تأخیر در قابل معامله شدن

پذیره نویسی این صندوق درحالی که هر سهم ۱۰ هزار تومان قیمت داشت، از پنجم شهریورماه آغاز شد و تا اواخر شهریورماه ادامه داشت، اما طبق قانون که ETF‌ها باید یک ماه بعد از پذیره نویسی قابل معامله شوند، این صندوق قابل معامله نشد و خریداران این صندوق از ۱۱ اذرماه امکان معامله پیدا کردند. برای این تاخیر دلایل متعددی ذکر شد که به نظر می‌رسد، کاهش ارزش سهام پالایشی دلیل اصلی آن بود، زیرا پس از پایان پذیره نویسی نماد‌های پالایشی نزولی شدند و ارزش صندوق در مقایسه با دوران پذیره نویسی کاهش یافت.

 

استمرار روند نزولی ارزش سهام

البته روند نزولی سهم‌های پالایشی پس از قابل معامله شدن پالایشی یکم همچنان ادامه یافت؛ به طوریکه این صندوق در ۱۶ روز معاملاتی نیمه دوم آذر ۱۳۹۹ (از ابتدای فعالیت)، فقط سه روز مثبت بود و در سایر روز‌ها روندی نزولی داشته است.

 

این صندوق در اوایل دی ماه به زیر قیمت بازگشایی رسید و قیمت صندوق پالایشی یکم از خالص ارزش دارایی‌های این نماد بیشتر ش. روز سه شنبه ۳ دی ماه ۱۳۹۹ NAV (ارزش خالص دارایی) صندوق ۸۴۰۰ تومان و قیمت هر واحد صندوق ٩٠٠٠ تومان بود.

ارزش صندوق پالایشی یکم/ دارا دوم امروز دوشنبه 13 اردیبهشت 1400

 

تفاوت‌ها با دارایکم

تفاوت عمده دارایکم با پالایشی یکم در این است که دارایکم با میانگین یک ماهه قبل خود عرضه شد و معامله آن همزمان با رشد شارپی بازار بود، به همین دلیل بیش از ۲۰۰ درصد رشد کرد؛ درحالی که پالایشی یکم در قیمت سقف عرضه شد، اما معامله آن همزمان با روز‌هایی است که بازار هنوز در مسیر اصلاح و تعادل قرار دارد.

 

علت منفی شدن پالایشی یکم

خبر گزاری ایسنا در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۹ در مورد چرایی روند نزولی پالایشی یکم نوشت: ارزش پالایشی یکم متاثر از سهم‌های پالایشی است. در این میان آنچه که به روند نزولی پالایشی یکم دامن زده، سهام جایزه شپنا است که باعث غلبه عرضه بر تقاضا شده است؛ موضوعی که روی روند سایر سهم‌های پالایشی نیز تاثیرگذار است و باید منتظر تخلیه این فشار فروش بود.

 

از سوی دیگر میزان نقدینگی موجود در بازار سرمایه با اوایل سال قابل مقایسه نیست. حدود ۱۰ تا ۱۶ هزار میلیارد نقدینگی در بازار وجود دارد که برای بالا کشیدن همه سهم‌های بزرگ کافی نیست. برای مثال یک روز خودرویی ها، روز دیگر بانکی‌ها و... صعودی خواهند بود. درواقع نقدینگی موجود در بازار، بین سهم‌های بزرگ پخش شده است.

 

دوشنبه  13 اردیبهشت 1400

به هر صورت، هرچند روند حرکت بازار سرمایه طی یک سال گذشته از منطق به دور بود و برخی تصمیمات دولت باعث خروج بورس از ریل خود شد، اما باید به این نکته توجه داشته که سرمایه گذاری در جایی که درآمد ثابتی در پی ندارد، پر ریسک بوده و احتمال نوسان برای آن وجود دارد؛ هرچند مسئولان برای جلب اعتما مردم و ترغیب آن‌ها به خرید پالایشی یکم، سنگ تمام گذاشتند و بار‌ها روی ETF‌ها و تخفیف و بازدهی این صندوق‌ها تاکید کردند. حتی فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصاد و دارایی اعلام کرده بود که از اهداف عرضه سهام در قالب صندوق ETF حرکت به سمت عادلانه سازی نظام توزیع درآمد و ثروت است.

هرچند که از نگاه منطقی، نباید از همه سهم‌ها و صندوق‌ها انتظار رشد شارپی داشت، اما حال که بازدهی صندوق پالایشی یکم منفی شده، صحبتی از آن به میان نمی‌آید تا پاسخگوی حدود چهار میلیون خریدار این صندوق باشد.

ارسال نظر